קורס מגשר ובורר
קבלת מיומנויות וכלים גישוריים וביניהם - משא ומתן, התמודדות עם ניהול קונפליקטים, זיהוי נושאים ואינטרסים
אהרון הכהן, אחיו של משה היה ידוע כמגשר הטוב והוותיק ביותר במסורת היהודית. אהרון ראה את שלמותה, ביטחונה וחוסנה של החברה בשמירה על יחסים תקינים בין היחידים שבה, והיה עושה כל מאמץ לחבר ולגשר בין הניצים למטרת בניית אמון וקירוב מחדש, וזאת על מנת להימנע ממאבקים או מהגעה לערכאות משפטיות.
הגישור בעידן המודרני בנוי על אותו עיקרון, כשלמעשה כלום לא השתנה. מדובר בתהליך שמטרתו פתרון סכסוכים, שאותו מוביל אדם שאין לו צד בעניין המדובר. זהו כלי מובנה שיש בו גמישות מסוימת, והוא נועד לאפשר הידברות בין בעלי מחלוקת למטרת חידוש האמון ביחסים וביסוסו, ולצורך השגת פשרה נאותה, המוסכמת על הצדדים ומשביעה את רצונם.
בבסיס התהליך טמון עקרון הרווח הכפול – מציאת מצב אופטימאלי שבו שני הצדדים יכולים להרוויח מפתרון הסכסוך. נקודת המוצא היא מצב שבו שני הצדדים מפסידים, כל עוד אינם מגיעים ליישוב המחלוקת ולפשרה מתאימה. גישור יכול להתבצע בין אנשים, בני זוג, וגם בין ארגונים שנקלעו לסכסוך. העלות הכרוכה בשירותי
הגישור קטנה לאין ערוך בהשוואה למחיר הכלכלי של ייצוג בבית המשפט, ותוצאות הדיון מול שופט/ת לרוב אינן משביעות את רצון שני צדדי הסכסוך.
למה כדאי לי ללמוד קורס גישור?
לימודי גישור, בדומה לקורסים בבוררות, מיועדים ומומלצים לא רק עבור אנשים העוסקים בעריכת דין. כל אדם בעל יכולות תקשורתיות טובות, המסוגל לראות מימדים רבים בכל סיטואציה, ויש לו רצון וכישרון להשכין שלום בין אנשים, יכול לעבור קורס גישור. כמובן שעל המגשר להפעיל שכל רב, תבונה ואינטליגנציה רגשית כדי לחדור ללבם של שני הצדדים ולחתור למציאת הפתרון האידיאלי. עליו לשמור תמיד על ניטרליות, להימנע מלהיכנס לתוכן המחלוקת ולנקוט בדעה, ולעומת זאת – כדאי שיפעיל יצירתיות ושיקול דעת כדי לגבש הסכם שיניח את דעתם של שני הצדדים. במהלך הקורס רוכשים המשתתפים כלים יעילים למשא ומתן ושיטות לניהול קונפליקטים ולפתרונם.
נכון לשנת 2014, אין קריטריונים בחוק המגדירים מי יכול לשמש כמגשר. קיים דיון ציבורי בנושא הסדרת מעמד המגשרים בישראל באמצעות קביעת נורמות משפטיות להסמכה. הדיון נערך במקביל בכנסת, ועוסק גם באפשרות להעביר יותר תיקים משפטיים לשירותי גישור טרם הגעתם לשופט בבית דין. בקרב בעלי המקצוע נשמעות הצעות לעגן את ההסמכה באופן שיחייב תואר ראשון כלשהו, מעבר קורס, עמידה במבחנים ארציים ושנות ניסיון במקצוע הנלמד באקדמיה. כאמור, בינתיים הכל דיבורים, וכיום כל אחד יכול להיות מגשר.
תכני הקורס
ניהול משא ומתן.
דרכי התמודדות עם קונפליקטים.
הגדרת שלבי הליך הגישור, הצגת הסכסוך, פערי תרבות וכוח בין הצדדים.
מיומנויות תקשורת והקשבה.
חשיפת הסכסוך.
המגשר כשותף.
יצירת פתרונות לסכסוך, עקרונות החיפוש היצירתי.
סוגיות ואתיקה בגישור.
היום שאחרי- יישום הבנות.
קורסים נוספים
שיעורי דוגמא
קורס מגשר ובורר
מה יצא לי מזה - גישור?
רכישת מקצוע חדש.
קבלת מיומנויות וכלים וביניהם – משא ומתן, התמודדות עם ניהול קונפליקטים, זיהוי נושאים ואינטרסים.
שיפור ניהול מחלוקות בין אישיות שאנו נתקלים בהם בבית ובמקום העבודה.
היכרות עם תחום חדש ומרתק.
מבנה הקורס
הקורס הינו בן 72 שעות אקדמאיות
(54 שעות שעון) ונערך אחת לשבוע במשך 12 מפגשים, בני 4.5 שעות כל פגישה.
למידע נוסף מלא פרטים ואנו ניצור עמך קשר בהקדם
איך אנחנו מלמדים?
קורס לימודי גישור של מכון תורת המשפט בנוי כך שיאפשר למידה דרך כמה מישורים, תוך שימוש בטכניקות מגוונות: הרצאה תיאורטית, דיון ורב שיח, הדגמה, תרגילים ומשחקי תפקידים. שימוש בטכניקות הלימוד הללו מבטיח למידה חוויתית ומלאה, ויכולת להפנים וליישם את החומר הנלמד באופן מלא.
התעודה
בסיום כל קורס גישור יעניק מכון תורת המשפט תעודת מגשר בהתאם למתכונת של ועדת גדות ומשרד המשפטים (לשעבר) לכל משתתף שעמד בחובות הקורס (נוכחות חובה 80%).